Lessen

VDO Sport heeft een gevarieerd lesprogramma op 4 verschillende locaties in Uithoorn. Mocht je kennis willen maken met 1 van onze lessen dan ben je altijd welkom voor een gratis proefles!

 

Bodyshape

Alle oefeningen worden op muziek gedaan. Bij de conditionele oefeningen wordt regelmatig een kleine choreografie toegepast, zodat de hersencellen ook getraind worden. De laatste 20 minuten van de les worden spierversterkende oefeningen gedaan.
Wanneer? Maandagochtend, woensdagavond. Waar? Legmeer en Meerwijk.

 

Latin Dance Workout

Een afwisselende les die begint met een conditionele latin dance workout (voorheen Zumba). Iedere workout is anders: van eenvoudige danscombinaties tot het trainen met dynabands of gewichtjes. Na een cooling-down besteden we de laatste 35 minuten aan spierversterkende oefeningen met bodyshape en Pilates.
Wanneer? Dinsdagavond. Waar? Brede School.

 

3 verschillende Pilatestrainingen

Met rustige maar inspannende oefeningen, zorgt Pilates voor krachtige spieren, een correcte lichaamshouding en een lenig lichaam. In de lessen Pilates 65+ zijn alle oefeningen speciaal geschikt voor senioren. Naast Pilates worden er in deze les ook andere oefeningen gegeven. In de les Pilates Plus, vormen de pilatesoefeningen een pittige coretraining. In deze les worden de oefeningen soms in een wat hoger tempo gedaan. Dit resulteert in extra training voor de spieren en een betere conditie. Daarnaast gebruiken we oefeningen uit yoga, medau en relaxercise. Wanneer? Maandagavond, dinsdagmiddag, donderdag ochtend en -avond. Waar? KNA-gebouw Legmeer,  Brede School en gymnastiekzaal Prinses Christinalaan.

 

 Asthanga yoga

Dit is een meditatievorm in beweging. Astangha yoga vormt de basis voor deze les. Er wordt niet gesprongen maar je werkt in een dynamische flow met als resultaat krachtige spieren, een ontspannen geest, een goede doorbloeding en een flexibel, lenig en energiek lichaam.

Wanneer? Dinsdagochtend. Waar? KNA-gebouw Legmeer.

 

Volleybal 65+

Op dinsdagmiddag is er een speciale combinatie les voor senioren: de volleybaltraining voor 65+’ers. Na een warming-up om de conditie op peil te houden, volgt een korte serie oefeningen om te werken aan kracht en lenigheid. Daarna spelen we enkele partijtjes volleybal. Voor enthousiaste senioren die van volleybal houden

Wanneer? Dinsdagmiddag. Waar? Prinses Christinalaan, Thamerdal.

 

Latin Dance workout

Spelenderwijs calorieën verbranden terwijl je nog geniet ook? Dat kan met deze feestelijke en pittige dance workout op vrolijke Zuid-Amerikaanse muziek! Je conditie gaat met sprongen vooruit èn je traint tegelijkertijd al je spieren! Elke les besteden we natuurlijk ook een kwartiertje aandacht aan oefeningen voor buik, heupen, billen en benen waarna we afsluiten met een ontspannende cooling-down.

Deze les werd tot voor kort gegeven onder de naam Zumba. De inhoud is nog steeds hetzelfde alleen de naam is veranderd!

 Wanneer? Maandagavond. Waar? Prinses Christinalaan, Thamerdal.