Lessen

VDO Sport heeft een gevarieerd lesprogramma op 4 verschillende locaties in Uithoorn. Mocht je kennis willen maken met 1 van onze lessen dan ben je altijd welkom voor een gratis proefles!

 

Bodyshape

Alle oefeningen worden op muziek gedaan. Bij de conditionele oefeningen wordt regelmatig een kleine choreografie toegepast, zodat de hersencellen ook getraind worden. De laatste 20 minuten van de les worden spierversterkende oefeningen gedaan.
Wanneer? Maandagochtend, woensdagavond. Waar? Legmeer en Meerwijk.

 

Latin Dance Workout/Pilates

Een afwisselende les die begint met een conditionele latin dance workout (voorheen Zumba). Iedere workout is anders: van eenvoudige danscombinaties tot het trainen met dynabands of gewichtjes. Na een cooling-down besteden we de laatste 35 minuten aan spierversterkende oefeningen met bodyshape en Pilates.
Wanneer? Dinsdagavond. Waar? Het Duet.

 

Pilates

Met rustige maar inspannende oefeningen, zorgt Pilates voor krachtige spieren, een correcte lichaamshouding en een lenig lichaam. In de les Pilates Plus, vormen de pilatesoefeningen een pittige coretraining. In deze les worden de oefeningen soms in een wat hoger tempo gedaan. Dit resulteert in extra training voor de spieren en een betere conditie. Daarnaast gebruiken we oefeningen uit yoga, medau en relaxercise. Wanneer? Maandagavond, donderdagochtend en -avond. Waar? KNA-gebouw Legmeer,  Het Duet en gymnastiekzaal Prinses Christinalaan.

 

Hatha yoga

Hatha Yoga is de weg naar bewustwording.
Het brengt ons in contact met het lichaam en onderzoekt wat er in ons leeft.
Hierbij gaan we met aandacht en langzaam van de ene asana ( houding) naar de andere.
Zonder over fysieke grenzen heen te gaan. We sluiten af met een heerlijke meditatieve ontspanning.

Wanneer? Dinsdagochtend. Waar? KNA-gebouw Legmeer.

 

Volleybal 65+

Op dinsdagmiddag is er een speciale combinatie les voor senioren: de volleybaltraining voor 65+’ers. Na een warming-up om de conditie op peil te houden, volgt een korte serie oefeningen om te werken aan kracht en lenigheid. Daarna spelen we enkele partijtjes volleybal. Voor enthousiaste senioren die van volleybal houden

Wanneer? Dinsdagmiddag. Waar? Prinses Christinalaan, Thamerdal.

 

Latin Dance Workout

Spelenderwijs calorieën verbranden terwijl je nog geniet ook? Dat kan met deze feestelijke en pittige dance workout op vrolijke Zuid-Amerikaanse muziek! Je conditie gaat met sprongen vooruit èn je traint tegelijkertijd al je spieren! Elke les besteden we natuurlijk ook een kwartiertje aandacht aan oefeningen voor buik, heupen, billen en benen waarna we afsluiten met een ontspannende cooling-down.

 Wanneer? Maandagavond. Waar? Prinses Christinalaan, Thamerdal.